09.01.2009

Vi endte opp på sykehuset på onsdag....... og Sukkersøtt #22, skisse #6

Det finnes masse elendigheter her i denne verden, og mye som er langt mer tragisk og verre enn det vi har slitt med i siste, men jeg må bare få ut litt frustrasjon likevel.....
Ja det ble sykehus på Maren, minstejenta mi, på onsdag, igjen. Ho har diabetes, og i lengre tid slitt med mage smerter, oppkast og diare. I oktober var hun på årskontroll for diabetesen, og blodprøver ble tatt i alle varianter. Vi fikk beskjed om at alle prøvene var fine, bortsett fra blodprøven på cøliaki. Og derfor ble hun henvist til innleggelse for å ta narkose og gastroskopi. Dette skulle vise seg å ta 3 mndr............. Blodprøven fikk de svar på 30.10.08, og Maren fikk tildelt time til gastroskopi 26.02.09.......
Jeg har i hele perioden ringt flere ganger til sykehuset og purret, pga at Maren har vært dårlig, snakket med leger der oppe, jeg har sagt i snart ett år at jeg tror hun har cøliaki (jeg har det selv) legen min har sendt purring og mye mye til......men til ingen nytte. Men på tirsdagskvelden fikk jeg bare NOK!!!!!!!! Da var Maren så dårlig i magen, skreik og bar seg. Det er ikke godt å være mor og se barnet sitt lide!! Stakkars lille gullet mitt!!! Selv tårevåt, ringte jeg atter en gang til barneklinikken og forklarte situasjonen. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ringe opp igjen onsdagen og snakke med diabetessykepleier, som så kunne hjelpe meg videre. Før jeg fikk ringt, ringte diabeteslegen vår til meg. Jeg forklarte situasjonen atter en gang. Men vi skulle se dagen an, for jeg hadde fått Maren i bhg denne dagen for å se hvordan det gikk. Det gikk bra helt til i to tiden. Da ringte bhg meg, at jeg måtte komme å hente henne, hun var blitt veldig dårlig. Hvit i ansiktet, rød rundt øynene og hun bare satt og svelget og svelget og klaget over magen og grein. Jeg ringte da opp igjen til legen som da la henne inn akutt, ENDELIG!!!!!!!!
De prøvde seg med at nå skulle de iallefall se på blodsukkeret og matsituasjonen. Mulig de skulle forandre på insulindosene, ja for diabetesen er viktig å klare å mestre til punkt og prikke (Det er veldig viktig og, og vi gjør årt aller beste for å få det til!! Men hva hjelper det når magen hennes krøller det til??).......herregud tenkt jeg da...... og sa ganske så irritert og fortvilet at: "men hjelpes meg, det er da magen som er problemet til at alt er vanskelig, Maren er syk! Det er magen dere må konsentrere dere om først"!! Litt seinere på kvelden fikk jeg vite at de jobbet med å få henne til gastro us. Håpet steg!!! Jeg ble også fortalt av legen vi snakket med at Maren sin blodprøve på cøliaki var VELDG mye utslag på, så ho har nok cøliaki san han. Jeg tenker enda: er det nødvendig å la barna gå sånn da??? De har jo visst det.....
Neste dag fikk vi bekreftet at hun skulle ta prøven fredag kl 12.30!! JUHUUUU.
Så i dag har hun vært i narkose og gjennomført en gastro, og resultatet var ganske tydelig: CØLIAKI i den lille magen hennes! Endelig svar får vi når biopsisvaret kommer tilbake. Det hadde cøliakilegen satt som haste sak, hun skulle ha svaret inne 10dager. Det tar egentlig 5-6 uker.... Så nå setter de alle krefter til gitt :)
Beklager at jeg syter om dette, men godt å få det på "papiret" og ut!! Det er mye mer som "hører historien til", men orker ikke skrive alt....
Men la det være sagt: De er dyktige og flinke, både leger og andre helsepersonell på Haukeland sykehus, men det virker som om at noen ganger stemmer ingenting.... Og sånn har det vært for oss i denne saken! Men med diabetesen, og det den fører med seg, har det funket veldig fint!
SUKKERSØTT #22, skisse #6
Og så var det de to kortene jeg hadde laget til sukkersøtt :)
Jeg hadde pc'en med meg på sykehuset, men der var nettet nede pga virus....
Så nå får jeg legge de ut, før fristen går ut :)
Tusen takk til Anne Kristine for herlig skisse!!!

Jeg har brukt mønsterark fra Melissa Frances, tekststempel og swirlestempel fra Stempelglede (Tusen takk KARI for julepresangen :)). Blomster fra Prima, sprayet med glimmermist, pyntenåler som jeg har mekket selv, charms og stempelsverte rundt kantene.

Innsiden: Mønsterark fra Melissa Frances, rosestempel og swirler fra Stempelglede, border punch fra Martha Stewart og stempelsverte.

Samme produkter på baksiden :)

Maren skal i bursdag i morgen, så jeg mekket et bursdagskort til Signe i samme slengen tiligere i uken. Her har jeg brukt noen gamle mønsterark fra SEI som jeg hadde liggene. Stempelmotiv fra Magnolia. Jeg har fargelagt det med promaker tusjer. Blomster fra Prima, sprayet med glimmermist, bling fra Prima, charms, stempelsverte og thickers bokstaver.

Nærbilde av blomsten :)

Innsiden: Samme produkter som fremme på kortet, pluss tekststempel fra Papirgleder.no.

På baksiden går det også i samme tralten :)

Tusen takk for at du kikker innom!!

Ha en flott kveld videre og ha en strålende helg!

Klem fra Jannhild

21 kommentarer:

Rita sa...

Kjære dere, for noen slitsomme og vonde mnd for gode minstejenta. Jammen ikke lett å være syk i dette landet. Vi hører selvfølgelig gode historier også, men slike historier som du forteller burde være helt unødvendige. Lykke til videre! Stå på Jannhild, det behøves tydeligvis!

Nydelige kort du hadde laget, de var flotte!

God helg klem fra Rita

Ann Hedvig sa...

Stakkars Maren og mammaen! Skjønner godt din frustrasjon, og godt de endelig tok deg på alvor. Er ikke kjekkt når en ser de små lider nei...

Nydelige kort du har laget forresten, like flotte på alle sidene, bra og se du er i siget igjen :o)

klem

Berit sa...

Himmel o hav - atte leger kan usette barna for så mye vondt - når de faktisk VET!!
Bra dere ble tatt på alvor nå da!!

Og du - flotte kort - og jeg var tregere enn deg ;)

KLEM

Gladie sa...

Noe så frustrerende - utrolig at det skal være nødvendig med sånne historier i dagens velferdssamfunn. Jeg blir så SINT på dine og ikke minst Maren sine vegne. Argh! Håper det blir stell på det til slutt - og kan ikke allet enn å flire av viorus på sykehuset - ikke bare nettet deres som har virus ;)

Lykke til, Janhhild, både til deg og til veslejenta - ønsker dere alt godt! *stor klem*

Gladie sa...

PS. Som tidligere trygdefunksjonær må jeg bare nevne dette: Hvis du ikke allerede har gjort det, må du søke om hjelpestønad og grunnstønad fra NAV. Hjelpestønad går på ekstra tidsforbruk til tilsyn OG/ELLER pleie av syke barn, all den ekstra tiden som går med, tid som foreldre med friske barn kan bruke til hyggeligere ting. Der vil jeg tro du skal ha sats 3. Grunnstønad går på ekstra utgiftene til kost, og med både diabetes og cøliaki blir det nok litt. 5-6 tusenlapper ekstra i måneden skattefritt er jo ikke å forakte som et lite "plaster på såret".

Les mer her:
http://www.nav.no/page?id=359 (nav.no --> helsetjenester).
Se menyvalg både på venstre og høyre side.

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Huff og huff, stakkars liten. Cøliaki er ikke til å spøke med, har en venninne som har det og hun blir utrolig dårlig når hun får i seg noe som hun ikke skulle hatt.
Sender deg en stor klem og lykke til.
Klem

Eli Kristin Magnussen sa...

Hei Jannhild, flotte kort du har laget ;)

Det er bare tragisk å lese om jenta di, sånn skal det ikke være.. Skjønner godt fortvilelsen og frustrasjonen de siste månedene.. Jammen godt du fikk ut "Tigermamma'n" i deg og ble hørt til slutt *klem*

Håper lille Maren er bedre nå og at dere får skikkelig oppfølging heretter. Søsteren min har cøliaki, så jeg kjenner godt til hvordan det blir for dere. Hør på Irene, søk om ekstra støtte til mat iallfall fra NAV. Cøliaki-maten er dyr. Et godt tips - sjekk ut nettstedet til Norsk Cøliakiforening.

Stoooor klem og de beste ønsker om god bedring til dere alle ;)

Tonje sa...

Å uff å uff, dette var trist og grusomt å lese. Jeg satt med tårer i øynene og følte sånn med deg. Vi mødre er så sterke, så sterke men det ikke noe som er så grusomt som å se barna våre har det vondt og enda verre når vi ikke blir hørt eller når frem i helseapperatet. Så flott at hun har fått en diagnose og svar på hvorfor hun har vært så dårlig, selv om selvfølelig det hadde vært det beste om hun var helt frisk!
Sender en god bedring hilsen til datteren din og en haug med gode vibber til deg og alt du står og har stått oppi.

Det er noen fantastiske kreasjoner du lager!

Ida / Little sa...

God bedring til vesle jenta di, vet veldig godt hvordan hun har det og å ha det sånn når hu er så lita får ekstra vondt av. Det er farlig å bli dårlig i Norges land snart. Stå på og purr og ikke vær redd for å mase!!

Og kjempe flotte kort du lager, sikkelig sukkersøtt og herlig de rosa her :)

God helg. Klem en annen med vondt i magen! :p

Hege-Annie Simonsen sa...

Heei.. :) Skjønner godt frustrasjonen din, etter å ha lest dette!... Godt at cøliakien er påvist slik dere vet hva dere har å forholde dere til og vet hva som har vært galt med jenta.. Satser på at alt går bra framover nå med dere!! :)

Nydelige kort du har laget.
Godklem fra Hege

Marianne sa...

Jøje meg Jannhild, alt dere skal gjenom. Jeg kjenner jeg blir så sint! Hvorfor må det gå så treeegt alt mulig. Et barn går og har det vondt, og du vet nesten sikkert hvorfor, og så må du allikevel stange hodet mot veggen så lenge før det endelig skjer noe. Dette må jo slite deg helt, ut i tillegg til det du selv plages med. Håper nakke og skulder bedrer seg nå som du endelig har fått klart hva det er! Henger du i det hele tatt sammen oppi alt dette??? Ååå som jeg tenker på deg, og skulle ønske jeg kunne hjelpe deg på et vis. Jeg sender iallefall massevis av varme tanker oppover til deg og Maran!

Klemmer fra Marianne:)

Og kortene dine var jo bare vidundelige!!!! Hvordan finner du tid og krefter? Kanskje godt å få tankene over på litt annet inneimellom.

M:)

Marianne sa...

Hei igjen:)

Leste det Gladie skrev om hjelpestønad, og jeg regner med du har det pga diabetesen. Men søk på nytt allikevel, for vi har dobbel hjelpestønad for begge guttene, pga at de er to som har diabetes, og at de er så unge. Med to diagnoser som begge krever oppfølging døgnet rundt, burde dere sikkert få dobbel hj.stønad. (Du vet vel dette fra før, men skriver det i tilfelle... Det er mange penger det er snakk om)

Marianne:)

Maya sa...

Uff så mye for ei lita jente....ikke noe kjekt å sitte som mor å se på at ungene har det vondt. Godt du står på iallefall så ble det om ikke annet litt fortgang i ting.

Lykke til videre med dette.

Nydelige kort...skikkelig lekre og så masse fine detaljer!!

Kristine sa...

Hei på deg Jannhild!
Det var jo to nyyydleige kort du har laget til skissen, så det var bra du fikk lagt de ut før tiden var ute;)
Håper ting roer seg nå og MAren er fornøyd med glutenfri mat og at hun livner til igjen!
Kos dere hjemme i helgen!
Klemmer fra meg;)

Ingun sa...

Nydelige kort du lager.
Stakkars jenta di.
Mykje på ein gang, veldig tungvint helse-system me har i norge.
Jenta mi har også Cøliaki.
Det beste er jo å få komme på diett så snart som mulig.
Merkelig at det er så lang kø på dette.

Ønsker deg og dine ei god helg.

Gro sa...

Jeg forstår så godt din frustrasjon Jannhild. Det er ingen ting som er mer forvilt for oss foreldre enn å se at barna våre lider. Godt dere endelig har fått hjelp for mer enn diabetes.
Kortene dine er aldeles nydlige. Fantastiske farger og du er så dyktig med detlajer. Jeg har ikke vært så glad i krystaller før, men blir så inspirert av dine kort, så nå skal jeg kjøpe meg noen.
Klem fra Gro

Gro S sa...

Kjære vennen min....jeg har snakket med deg men må skrive litt her også. Du har vært sååå flink å takle alt dette, du tar det ene etter det andre, og du er sååå sterk!!! Og Maren får barnas nobelpris for tapperhet av meg. Hun er bare så herlig, jeg snakket med henne i dag og da sa hun at hun var mye bedre og at det eneste dumme på sykehuset var nålen hun fikk for å sove....lille vennen!!! Jeg forstår ikke at du henger sammen etter all nattevåk, jobb, 2 barn til som også krever oppfølging. Du er min helt, Jannhild, det er sikkert!!!! Stå på jenta mi! Nå blir alt bedre!

banglamarie sa...

*stor klem*
Skjønner ikke hvorfor Maren har måttet gå så lenge!! Kjenner frustrasjonen din og forstår godt at det ikke har vært lett å se snuppa di lide sånn. Du er en god og flik mamma! Lykke til i dagene som kommer.

Aquarell sa...

Stakkars jenta di, det var nå godt at dere fikk bekreftet hva som feilte henne. Aldri noe morsomt når ungene blir syke...
Nydelige kort du har laget, og ha en kreativ og flott januar måned!:D

Anita sa...

Huff, Jannhild, at det skal ta sånn tid med sånne viktige ting er helt utrolig!! Men bra det ordnet seg til slutt, håper det fortsetter sånn også.

Kortene dine er helt nydelig, utrolig lekre farger og som alltid helt nydelig pyntet:)

Ønsker deg en flott uke!

Klemmer fra Anita

Monique sa...

what a beautiful cards. The coloring, papers and details are fabulous!

xx Monique (Netherlands)

Kanskje du vil se disse også?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin